Rådgivning om arbejdsmiljø

Derfor skal du være medlem af en branchespecifik fagforening 

Uanset hvilken branche du er uddannet indenfor, er det vigtigt at være medlem af en fagforening. Nedenfor har vi listet et par af medlemsfordelene hos GLS-A, der er en fagforening for gartneri-, land- og skovbrugsarbejdsgivere. En branchespecifik fagforening kan nemlig hjælpe dig med problemstillinger, der er specifikke for dit fag, hvilket gør kommunikationen langt nemmere. 

Kend dine rettigheder 

Med medarbejdere, der også selv er uddannet inden for dit fag, har du trofaste allierede, der med troværdighed kan fortælle dig om, hvordan dine ansættelsesforhold kan og bør se ud. Er du i tvivl om, om dine ansættelsesforhold er gode nok, kan du altså modtage rådgivning fra foreningens advokater og jurister, hvad end det drejer sig om ansættelsesret, konfliktløsning eller overenskomstmæssige spørgsmål. 

Få styr på persondataloven 

Mange er til stadighed forvirrede over, hvordan man bedst håndterer personlige data i overensstemmelse med persondataloven fra 2018, hvorfor der er god grund til at få hjælp på dette område. Hos GLS-A får du som medlem både stillet materialer og rådgivning til rådighed, når det drejer sig om din virksomheds arbejde med persondata. Det er vigtigt at kunne handle i overensstemmelse med lovgivningen, selvom det ikke altid er lige nemt at gennemskue, hvordan. Netop her fungerer din fagforening som oversætter mellem lov og praksis.  

Råd om godt arbejdsmiljø 

Gennem foreningen bliver du desuden også informeret om de arbejdsmiljømæssige krav, myndighederne stiller til virksomheder, og du kan herved trække på din fagforenings viden og ekspertise, skulle der opstå problemer her. Det kan være, du har fået et påbud af myndighederne, du er nødt til at rette op på, at du har brug for hjælp til udvælgelsen af ny arbejdsmiljørepræsentant, eller at der er andre interne konflikter medarbejdere imellem, der kan være svære at løse.